Thursday, July 12, 2007

Διακοπές

Τελευταία μέρα. Στη δουλειά, στην Αθήνα, στον πανικό που με κατακλύζει τις τελευταίες μέρες. Αύριο τέτοια ώρα θα κάνω βουτιές με κλειστό κινητό. Αυτό είναι νομίζω που μου έχει λείψει πιο πολύ από όλα. Να κλείσω το κινητό. Και φανταστείτε ότι είμαι εθισμένη σε αυτό, το έχω ανάγκη παντού. Αλλά τώρα τέλος, το υποσχέθηκα στον εαυτό μου. Κινητό κλειστό και να βλέπω θάλασσα. Να καταφέρει με κάποιο μαγικό τρόπο να αδειάσει το μυαλό μου. Έχω πάθει κανονικά υπερφόρτωση. Λειτουργώ εδώ και μέρες άυπνη και ταλαιπωρημένη.

Μόνο η προοπτική των διακοπών μπορούσε να αντισταθμίσει τις άπειρες εργασίες, τις παρουσιάσεις και τη δουλειά. Η προετοιμασία των διακοπών αν και χρονοβόρα ήταν η πιο ευχάριστη υποχρέωση που είχα. Όταν σήμερα το πρωί άρχισα να στοιβάζω στο κρεβάτι τα ρούχα που θα χρειαστώ συνειδητοποίησα ότι ήρθε η ώρα. Μπήκα σε mood διακοπών και τίποτα δεν μπορεί να μου το χαλάσει.

Δύο τρεις στιγμές ήταν αυτές που με κράτησαν στην επιφάνεια αυτό το διάστημα. Ένα γλυκό μήνυμα, μια συμπαράσταση, ένα χαμογελαστό βλέμμα. Από διαφορετικούς ανθρώπους. Από διαφορετική οπτική.

Δεν είμαι από αυτούς που ζουν με τσιτάτα και σοφίες. Όταν άκουγα το ανεκδιήγητο «Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα» μου σηκωνότανε η τρίχα. Οι φίλοι φαίνονται παντού. Στα δύσκολα όμως υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που μπορούν να σε καταλάβουν και ακόμα λιγότεροι που μπορούν να σε στηρίξουν.

Ξέρω ότι μπορεί να κοροϊδεύεται γιατί δεν βλέπεται τίποτα δύσκολο στην παραπάνω περιγραφή. Σίγουρα υπάρχουν και δυσκολότερα. Αλλά τα προβλήματα του κόσμου δεν μπαίνουν σε λογική τύπου "δύο κιλά φέτα, να τ'αφήσω;"

Ευχαριστώ

Ένας ενοχικός άνθρωπος

14 comments:

koulpa said...

Αχ ζηλεύω.. καλά να περάσετε. Οι ονειρεμένες διακοπές μου είναι η αποχή από το τηλέφωνο ακόμα σε σκηνή στο σύνταγμα αλλά δε μπορώ αν δε αλλάξω δουλιά. Η καλήτερες διακοπές είναι η απομάκρυνση από τις ενοχές. Καλή επιτυχία!:):)

a_lexia said...

Μην ανησυχείς, είσαι αρκετά μικρή, καλή και έξυπνη για να καταφέρεις να αδειάσεις το μυαλό σου. Ελπίζω να ανήκω σε αυτούς που συμπαθείς ακόμα (Διαμπολογκικές δημόσιες σχέσεις).

Κάνε αρκετές βουτιές και μακροβούτια για μένα! Τα λέμε συντόμως... (πλάκα...) : ))) xxx

(οι ενοχές είναι πάντα, απολύτως περιττές!)

daydreamer said...

Τυχέρη που έχεις τέτοιους ανθρώπους κοντά σου!!
Καλές διακοπές!!

nat said...

Δεν έχω ούτε 24 ώρες στην Αθήνα και νιώθω ήδη πολύ περίεργα μπροστά στον υπολογιστή. Οταν συνέλθω θα σας πω και θα σας δείξω τι όμορφα που πέρασα.

koulpa said...

Καλώς ήλθατε! Καλή επανένταξη..(είναι αυτο ευχή?) Περιμένουμε ταξιδιωτικές εντυπώσεις να πάρουμε θάρος..:)

diastimata said...

Καλώς ήρθες. Και, με το καλό, να ξαναφύγεις, έστω για μια σύντομη απόδραση.

a_lexia said...

Τσα!
Να ΄μαι και 'γω!!!

Περάσαμε καλά μαθαίνω.. τώρα όμως... ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ

χε, χε, χε... (πλάτςςςςς/ Αααααααα!)

Μετανοείτε ήρθε η οργή του θεού!!!!

χε, χε.... κοκ

a_lexia said...

Το Kostalexi γύρισε???? (δεν πάω απ' τον οίκο του. Το παίζω "κάνω μούτρα"...)

nat said...

@alexia

Απαγορεύεται να αφήνουν σχόλια όσοι απέχουν από την ακτή λιγότερο των 2000 μέτρων. Το kostalexi δεν επέστρεψε αλλά οι πληροφορίες μου λένε ότι επανακυκλοφορεί εντός των ημερών.

a_lexia said...

Βρε ουστ που θα με ξεμπουρίσεις!!!

Ζηλιάρα!

Φιλάκια....

koulpa said...

Kαλέ τι γίνατε? Σας θυμήθηκα το πρωί, ξύπνησα με το μουσικό θέμα του "Νονού", από περιπλανόμενο ακορντεονίστα..:)

nat said...

Συνεχίζω διακοπές αγαπητέ. Στο πανέμορφο Γυθειο αυτή τη φορά. Από Δευτέρα που θα επανέλθουμε αναγκαστικά θα σας τα πω λεπτομερώς. Πολύ ζηλεύω που ακούτε ακορντεόν. Νομίζω ότι με λίγη φαντασία μπορώ να θέωρήσω τον ήχο απο τα κύματα σαν θέμα του Νονού.

koulpa said...

Καλώς τη κι από δω!
Καλή συνέχεια διακοπών λοιπον..
Δευτέρα πρωί εμείς θα είμαστε Λέσβο και θα περιμένουμε την εκκίνηση του αγώνα..:)
Ραντεβού σε δέκα μέρες:):)

koulpa said...

Καλέ ακόμα μασάτε;
Μη "μασάτε"..:)
Kαλό φθινόπορο:):)