Friday, September 28, 2007

ΠΑΣΟΚ.




Δεν μπορώ να πω, μου λείψατε πολυ. Αλλά μετά τις διακοπές περίμενα να γίνει κατι συγκλονιστικό για να επανέλθω. Οι φωτιές με θυμωσαν, οι εκλογές με σιώπησαν αλλά ήξερα ότι δεν είχε έρθει εκείνη η ώρα της επαναφοράς μου (!!).

Και να που σήμερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ο Κώστας Σκανδαλίδης καταθέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με πιο απλά επιχειρήματα και ειλικρινή διάθεση. Ο ένας πλασάρει κύρος και ακαδημαισμός (σιχαίνομαι αυτή τη λέξη), ο άλλος πλασάρει επίθετο (και μόνο) και ο τρίτος πλασάρει απλότητα. Ευγενής άμυλα, ομόνοια και άλλες πλατείες.

Δεν ξέρω αν θα τον ακολουθήσει κανείς, ούτε τα συμφέροντα που παίζονται από πίσω. Αλλά εμένα κάτι μου έκανε ο Σκανδαλίδης σήμερα. Κάτι θετικό. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς κάτι τύπου: "Πολύ καλός ο Σκανδαλίδης, θα φέρει την αλλαγή." ή κάτι τύπου: "Κοίτα που φτάσαμε μέχρι και ο Σκανδαλίσης κατεβαίνει για αρχηγός.". Πάντως κάτι διαφοροποίησε. Και για μένα προσπάθησε, έστω και εσκεμμένα, να υπενθυμίσει ότι μιλάμε για πολιτική και όχι για μαρκίζα σκυλάδικου στην εθνική οδό.

Ομολόγώ ότι μέχρι πρότεινος δεν τον συμπαθούσα, και ίσως να μην τον συμπαθώ αν γίνει ποτέ αρχηγός. Αλλά σήμερα τον πρόσεξα με ενδιαφέρον, και πόσο σπάνιο είναι αυτό για τους σημερινούς πολιτικούς.

ΥΓ. Αν δηλώσει υποψηφία και η Αννούλα, σας το υπόσχομαι θα σιωπήσω για πάντα.

9 comments:

pena stileto said...

Κούκλα μου,

καλούτσικα αυτά που γράφεις, αλλά μάθε να προσέχεις και λίγο την ορθογραφία σου.
Άμιλλα και όχι άμυλα, ήταν το πιο χτυπητό σ' αυτό το ποστ.

Σ'ένα άλλο για τις πανελλήνιες, αοιδός, κι όχι αηδός. Δε βγαίνει από το αηδόνι... Για πληροφορίες σε παραπέμπω στο ετυμολογικό.

a_lexia said...

"Ηρθες σα την άνοιξη και μου 'φερες αυτό που καρτερούύύσαααα...."

Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές μπήκατε για τα καλά στο μαγκανοπήγαδο!!!

Πεσ' τα Νατ! Πολύ καλά τα λες! Οπως βλέπεις η γραφίδα σου ταρακούνησε την καθεστηκιήα (ουπς) τάξη των φίλων (;) και δασκάλων.

nat said...

Αγαπητή Κατερίνα,

Το άμυλα παραπέμπεται στις πατάτες τον πολιτικών και δη του ΠΑΣΟΚ, όπως και το αηδός στην αηδία. Μα καλά που πήγε το χιούμορ σας. Λέτε να μην σκέφτηκα να εμπιστευτώ των ορθογραφικό έλεγχο του Word;;;

ΥΓ.1: Απορώ πως δεν προσέξατε το ορθογραφικό λάθος στην λέξη πρότεινος. Δεν κάνετε για διορθώτρια, να βρείτε άλλη δουλειά.


ΥΓ.Α! Και επειδή πολύ σας συμπάθησα. Τα κούκλα μου, γλυκιά μου, κοπελιά κτλ αποτελούν λαϊκές προσφωνήσεις. Μην τα χρησιμοποιείτε, είναι τουλάχιστον tres banal.

koulpa said...

Κούκλα της..
Καλώς ήλθατε!.. Η αφορμή λίγο πάράξενη.. αλλά.. γούστα είπε η μαϊμου κι έφαγε το σπούνι..:)
O beny, μου θυμίζει τον καλό μαθητή, που δε συμβηβάζεται παρά μόνο με 20αρι και θα κάνει τα πάντα για να το πάρει.. ο γιωργάκης, τον κακομοίρη, που προσπαθεί σκληρά, να σταθεί στο ύψος των προδοκιών των γωναίων του, ανεπιτυχώς.. ο σκανδαλιάρης, τον πονηρό, άταχτο, μέτριο μαθητή που λίγο με αντιγραφές λίγο με τύχη καταφέρνει και προβιβάζεται..
Eλπίζω τελικά η παραμονή σας να μην εξαρτηθεί απο το τι θα κάνει η ανούλα (ανα πάρε το τόπι):):)
Ελπίζω (για το καλό της) η γλυκιά σας να μη διαβάσει το σχόλιο.. κάπου έχασα το λεξικάκι μου..:)
Την καλησπέρα μου:):)

nat said...

@koulpa

Καλώς σας βρήκα. Η ανάλυση σας νομίζω ότι πρόδωσε την σχολική μου διαγωγή. Με το πονηρός δεν ξέρω μόνο αν συμφωνώ, αλλά όπως και να χει εγώ δεν σκοπεύω να αναλάβω κανένα κόμμα. Σας το υπόσχομαι. Όσο για την Αννούλα ελπίζω να πάρει το τόπι και ότι άλλο της βρίσκετε, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και λοιπούς κομματικούς συνδυασμούς.

ΥΓ. Αν δεν βρείτε το λεξικάκι σας, μην μου στεναχωριέστε. Έχουμε μία άγνωστη εδώ στο μπλογκ που μπορεί να το αντικαταστήσει. Δεν είναι βέβαια πολύ καλή αλλά δεν βαριέστε..

diastimata said...

Καλώς μας ήρθατε!
Τι τα θέλετε τα πολιτικά... Αν και θα συμφωνήσω, ότι η υποψηφιότητα Σκανδαλίδη εκτόνωσε την κατάσταση. Ο ένας τραβούσε από τη μία κι έλεγε "το κόμμα είναι του μπαμπά μου", ο άλλος προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι σοσιαληστής (λες να με πιάσει η διορθώτρια), ήρθε ο ποιητής γα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Μόνον που, τώρα που τα λέμε, κι ο Πολύδωρας ποιήματα έγραφε...

diastimata said...

Ωχ! Η Αννούλα είπε όχι. Αυτό σημαίνει ότι θα μιλάτε για πάντα;

nat said...

Καλέ λες η Αννούλα να διαβάζει το μπλογκ μου και για αυτό δεν κατέθεσε υποψηφιότητα;
Δεν θα αντέξω το βάρος των τύψεων. Για να μιλάω εγώ για πάντα να χάσει το ΠΑΣΟΚ τέτοιο λαμπρό αρχηγό...Θα φαρμακωθώ!

Kleon Gelastos said...

ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ


Στην τελευταία ντυμένες μόδα,
ωραίες, τρυφερές, χαριτωμένες,
με μύρα στολισμένες και με ρόδα
κυρίες ιδανικές κι εκλεπτυσμένες,

τις φωτισμένες κοσμούν βιτρίνες
μεγάλων και λαμπρών καταστημάτων.
Ποτέ τους δεν ξαπλώνουνε σε κλίνες
ερώτων ή σ' ανάκλιντρα θανάτων-

για κείνες είναι ζωή τους όλη
μια στάση αυστηρά καθορισμένη'
κι ουτ' έχουνε ποτέ αργία ή σκόλη
και ώρα για ξεκούραση δοσμένη'

Μον' όταν βράδυ τα φώτα σβήνουν
κι η Νύχτα με το Θάνατο φιλιούνται
εκείνες απαλά τα μάτια κλείνουν
και δίχως να τις βλέπουμε, κοιμούνται.

---

Γιώργης Χολιαστός