Friday, December 29, 2006

Ξεσκαρτάρισμα..


Κάτι ο καιρός, κάτι που η διάθεση μου δεν συμβαδίζει με αυτή των εορτών, δεν μπορώ να πολυπιστέψω ότι σε δύο μέρες τελειώνει το 2006. Είχα και άλλα πράγματα σκοπό να κάνω αυτό το έτος αλλά όπως πάντα δεν έφτασε. Ετσι αποφάσισα να αλλάξω τακτική και αυτό θα πρότεινα και σε εσάς.

Οπως διάβαζα το πρωί στο περιοδικό "Woman symbol" από μια κυρία που δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομα της καλή λύση για την έλευση του νέου έτους είναι να αδειάζεις τα συρτάρια σου από άχρηστα πράγματα που δεν υπάρχει λόγος να κρατάς. Και αν δεν είστε τύπος που κρατάει πράγματα δεν έχετε πολύ δουλειά. Αν όμως είστε σαν κι εμένα που φυλάω εκείνο το χαρτάκι που είχε γράψει εκείνος ο παλιός φίλος που ούτε το όνομα του δεν θυμάμαι, την έχετε πατήσει.

Τι να πρωτοπετάξεις και πως να το αποχωριστείς. Λοιπόν υπάρχει λύση. Πετάς οτιδήποτε δεν θυμάσαι γιατί το κρατάς. Οτιδήποτε δεν θυμάσαι ποιός σου χάρισε και πότε. Αναπτήρες, χαρτάκια, περιτυλίγματα από δώρα, σακουλάκια κτλ στα σκουπίδια αμέσως. Επιτρέπεται να ξαναμπούν στο συρτάρι καρτες από φίλους, αγαπημένα κοσμήματα (ακόμα και αν είναι παλιά), ΛΙΓΑ παλιά ρούχα με συναισθηματική αξία και ΕΛΑΧΙΣΤΑ αντικείμενα από παλιούς γκόμενους.

Δεν ξέρω αν με εσάς πιάσει, όπως με την κυρία του περιοδικού, αλλά σίγουρα είναι πρακτικό. Τώρα να καταφέρετε τον χώρο στα συρτάρια και στην μνήμη σας να τον γεμίσετε με καινούργιες εμπειρίες και χαρούμενες στιγμές τόσο το καλύτερο.

Προς θεού μην περάσετε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μόνη στο δωμάτιο να κλαίτε πάνω από αναμνήσεις. Οτι έχετε να κάνετε, κάντε το σήμερα. Αν το αποφασίσετε την Κυριακή το βράδυ καλύτερα να το αναβάλετε για του χρόνου. Αφήστε τα παλιά πράγματα στο συρτάρι και βγείτε να γιορτάσετε. Μπορεί να είναι απλώς άλλη μια παραμονή του χρόνου, όπως λέει και το τραγούδι, αλλά είναι πάντα στο χέρι σου να την κάνεις αξέχαστη. Do it!!!

9 comments:

a_lexia said...

Νατ, με έπεισες! Πάω να πετάξω ό,τι μου ΄χει απομείνει... Αν το παρακάνω θα λογαραστούμε από ΄07... (παρεπιπτόντως, το συγκεκριμένο ..ούμε είναι σωστό, ή να ρωτήσουμε τους δικούς σου?)

nat said...

Δίκο μου είναι το blog, αρά ότι βλέπω εγώ σωστό κατοχυρώνεται (?*$^#!). Και εγώ το βλέπω σωστό. Αυτά τα μεγάλα κουτιά που λέμε έπιπλα απαγορεύονται αυστηρά να πεταχτούν.

Stavros Katsaris said...

Μήπως έχεις ιδέα τι κάνεις και με τα βιβλία!
Γιατί έχω βιβλία για 4 βιβλιοθήκες τεράστιες και έχω μια!!!!


ΥΓ(..) Δεν έχω χώρο για βιβλιοθήκες!!!


ΥΓ(2) Μάλλον θα περάσω την παραμονή προσπαθώντας να λύσω την εξίσωση!

nat said...

Δυστυχώς δεν έχω πρακτική λύση για το πρόβλημα σου. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που τα βιβλία θεωρούνταν ιερά οποτέ ανγκαστικά ζεις για πάντα μαζί τους. Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να τα χρησιμοποιείς σαν έπιπλα, όπως κάνει και μια φίλη του blog. Μια στίβα βιβλία μπορεί να αντικαταστήσει ωραιότατα το κομοδίνο, το σκαμπό και διάφορα άλλα. ΑΚόμα μπορεί να διακοσμήσει εκείνο το σημείο του σαλονιού που δεν ξέρεις τόσο καιρό πως να το γεμίσεις. Αν το πρόβλημα με τα πολλά βιβλία το έχεις και με τα πολλά έπιπλα, δυστυχώς δεν υπάρχει λύση. Τουλάχιστον φρόντισε στο μέλλον να αγοράζεις μόνο όσα πραγματικά χρειάζεσαι.

ΥΓ. Καλού, κακού, παίξε κάνα λαχείο μέρες που είναι. Τα πολλά λεφτά μπορούν να λύσουν το πρόβλημα με τα βιβλία όπως και πολλά άλλα.

diastimata said...

Καλή η συμβουλή σου! Είμαι κι εγώ σταχτομαζώχτρα. Τώρα μόλις βρήκα ένα ποστ ιτ με το όνομα (και το επίθετο) κάποιου και το τηλέφωνό του. Μόνον που το τηλέφωνο (είναι Αθήνας) αρχίζει από... 01! Περιττό να σου πω ότι δε θυμάμαι ποιος είναι...

nat said...

Πάρε τον άνθρωπο ένα τηλέφωνο μέρες που είναι.Πλάκα θα χει...

enallos said...

Ένα τέτοιο "ξεσκαρτάρισμα" έγινε και με αντικείμενα της ρόζ βίλας, αλλά μέτα τις πρώτες δημοπρασίες, πολλά κατέληξαν στο Μοναστηράκι (ελληνιστί Υusurum).

Κατα τη γνώμη μου, ότι αντικείμενα δεν δεχθεί το Sotheby's για auction, κρατήστε τα! Αν και μόνο βρεθέιτε σε οικονομική στενότητα, σκοτώστε τα στο ebay (ή Αmazon για τα DVD και βιβλία).

τουκιθεμπλομ said...

Υπάρχει περιοδικό Woman Symbol;

nat said...

Ναι!Είναι free press γιαυτό πιθανόν να μην το ξέρεις...