Wednesday, January 17, 2007

Ειδήσεις


ΑΑΑΑΑΑ!!!!!

Δεν αντέχω άλλο. Θα τα γράψω γιατί θα σκάσω. Οχι πως θα σας πω κάτι καινούργιο αλλά το κακό παράγινε. Στις ειδήσεις των περισσότερων ιδιωτικών καναλιών οφείλεται ο εκνευρισμός μου. Και φυσικά σε όσους τις ανέχονται.

Ειναι κατάσταση αυτή;Να ασχολούνται 1 (μία) ώρα με ένα θέμα, το και καλά φλέγον, και τις υπόλοιπες ειδήσεςι να τις περιορίζουν σε 5 λεπτά. Δηλάδη μας κοροιδεύουν δεν υπάρχει άλλη λύση. Τους είπε κανείς ότι όλη μέρα δεν έχουμε με τι να ασχολούμαστε από το θέμα της ρουκέτας. Εντάξει τα πάνε τα ξανάπανε. Πόσο ακόμα. Εχει βγει στις ειδήσεις ο κάθε άσχετος μαιντανός. Από πρώην στέλεχος του ΟΤΕ από πυροτεχνουργός μέχρι κάθε καρυδιάς καρύδι. Ο καθένας λέει την εκδοχή του όσο ελάχιστο τον αφήσουν να μιλήσει και μετά ακολουθεί ο καθημερινός τσακωμός δημοσιογράφων και πολιτικών.

Ο καθένας λεέι τα δικά του, μιλάνε όλοι μαζί και όπως πάντα δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Ποιός ακριβώς είπε ότι αυτό είναι ειδήσεις; Ποιος τους είπε ότι αυτό είναι ενημέρωση. Αυτό είναι ΤΣΙΡΚΟ. Καμία ενημέρωση. Τίποτα ενδιαφέρον. Χτες λυσσάγανε με την στρατολογία, σήμερα με την ρουκέτα, αύριο με κάτι άλλο. Και στο μεταξύ όλοι εμείς νομίζουμε ότι ζούμε σε άλλη χώρα. Για να μάθουμε κάτι από τις ειδήσεις πρέπει το λιγότερο να πέσει ξύλο ή κάτι τραγικό.

Εντάξει δεν είναι τόσο τραγικά όλα τα κανάλια. Το star είναι στον κόσμο του, το SKAI κάνει τη δουλειά του με αξιοπρέπεια και η NET παρόλο την κρατική φύση της είναι παραδοσιακά ενημερωτική. Ολα τα υπόλοιπα όμως κινούνται λίγο πολύ στο ίδιο πλαίσιο. Μπορεί να μην έχουν τόσο τραγικές φιγούρες όσο ο Alpha (Κακαουνάκη και Τράγκα που να ξαναβρείς άλλωστε) αλλά πάνω κάτω μία από τα ίδια.

Στο προχτεσινό τρέιλερ του ΑΝΤ1 ένας δημοσιογράφος κινδυνολογούσε για πιθανόν λειψυδρία και μπακ άουτ το ερχόμενο καλοκάιρι. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οτι έρχεται στο μυαλό του καθενός μας το λέει. Ετσι για να μας ενημέρωσει. Καλά είπε χτες ο Λαζόπουλος. Ολοι λένε ότι είναι πρόωρο να συζητάμε για τα αποτελέσματα της αντιτρομοκρατικής και όλοι μιλάνε. Αν κάτι είναι πρόωρο το αφήνεις και το πιάνεις όταν έρθει η ώρα του. Δηλαδή όταν πάει μια έγκυος στο νοσοκομείο και είναι 4 μηνών, τι κάνει. Περιμένει στο νοσοκομείο μέχρι να γεννήσει και το συζητάει με τους γιατρούς; Δεν νομίζω.

Μας χρειάζονται επειγόντως όι Στάτλερ και Ουώλντορφ, ξέρετε οι γέροι του Muppet Show να σχολιάζουν αυτά που βλέπουμε. Οχι τίποτα άλλο να διασκεδάζουμε τουλάχιστον.

3 comments:

diastimata said...

Καταπληκτικό το παράδειγμα με την έγκυο. Όμως κι εσύ βρε Αναστασία μου, άλλαξε κανάλι... Εκείνο το μικρό μαύρο (ή ασημένιο, ανάλογα) κουτάκι δίπλα σου, στον καναπέ, λέγεται τηλεκοντρόλ. Κι αν πατήσεις τα κουμπάκια με τους αριθμούς, αλλάζει κανάλι. Κι αν πατήσεις το κόκκινο (ακόμη καλύτερα) μπορείς να ζήσεις.

nat said...

Ηταν ένα από τα σχόλια που φανταζόμουν. Δυστυχώς δεν τα πάω καλά με το τηλεκοντορ γιατί συνηθίζω να ενημερώνομαι από το ιντερνετ. Παρόλ' αυτά δεν μπορώ να μην σχολιάζω όταν βλέπω την τηλεόραση, ένα μέσο με τρομερή δύναμη, να πέφτει τόσο τόσο τόσο χαμηλά. Και μάλιστα οι ειδήσεις, το άλλοτε πιο σοβαρό πρόγραμμα της ημέρας

a_lexia said...

Μην ακούς κανένα Νατ! Χώστα! Αλλωστε το θέμα δεν είναι "πόση" τηλεόραση βλέπεις, αλλά "πως" τη βλέπεις...Ε λοιπόν, εσύ, είσαι στο σωστό δρόμο...