Wednesday, February 14, 2007

Ο Καραγκιόζης.. Αγιος Βαλεντίνος


Δεν συμπαθώ τον Αγιο Βαλεντίνο όπως και οι περισσότεροι πια. Βαρέθηκα να βλέπω στις βιτρίνες καρδούλες και λουλούδια. Αν είσαι ερωτευμένος δεν πατάς στη γή οπότε δεν ασχολείσαι με στημένα δώρα και βλακείες. Δεν θες να πας στο πάρτυ του πιο ερωτικού σταθμού της πόλυς (LOVE radio) γιατί απλά δεν θες να ακούς τον Πλούταρχο. Τέτοια τραγούδια θες να ακούς μόνο όταν είσαι χωρισμένος, απογοητευμένος κτλ. Οπότε δεν καταλαβαίνω πιο το νόημα της γιορτής (λέμε τώρα).

Οι ερωτευμένοι δεν γιορτάζουν σήμερα. Δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν. Οι υπόλοιποι συμβιβασμένοι είμαστε αναγκασμένοι να λέμε χρόνια πολλά στο έτερον ήμισυ μήπως και παρεξηγηθεί. Οι μόνοι που νιώθουν αυτή τη γιορτή είναι όσοι είναι μόνοι τους. Θεωρούν τραγική τη μέρα. Κλαίνε που δεν είναι μόνοι τους. Παρακαλάνε τον άγιο να είναι και ο καλός τους μόνος τους και να κλαίει επίσης.

Αυτοί που δεν γιορτάζουν ζουν αυτή τη γιορτή. Παράλογο; (Δεν απαντάει άρα λογικό!). Γιαυτό δεν συμπαθώ αυτόν τον Αγιο. Γιατί είναι ξένος. Γιατί δεν με νοιάζει που πάντρευε νεαρά ζευγάρια σε αντίθεση με τον Κλαύδιο τον 2ο. Σιγά την μαγκιά.

Σήμερα σε ένα παλίο σπίτι στην οδό Τάκη 13 στου Ψυρρή ο Ηλίας Καρελάς παρουσιάζει τον Καραγκιόζη σαν Αγιο Βαλεντίνο σε μια παράσταση ακατάλληλη για ανηλίκους. Είναι η μόνη ενδιαφέρουσα είδηση που διάβασα σήμερα.

ΥΓ. Α! Και σε ένα άλλο σπίτι, το δικό μου, σήμερα οργανώθηκε αντι-valentine's day. Θα μαζευτούμε καλοί φίλοι, θα πιούμε κρασί. Αντε το πολύ πολύ να μιλήσουμε λίγο για τον έρωτα. Ετσι για το καλό

5 comments:

enallos said...

Επί τη ευκαιρία, οι pimp-ηδες στο East End κάνουμε εκπτώσεις, σωστό ξεπούλημα..

Όσοι πιστοί προσέλθετε.

diastimata said...

Καλά να περάσετε στο αντι-valentines night. Μαζί σας!

enallos said...

Απλά υπερετούμε την κενωνία μέσω του pimping. That's my view.

nat said...
This comment has been removed by the author.
gazakas said...

Λιγάκι άσχετο αλλά:

"Το μπαλάκι -μαζί με τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς- στους:

kinezes_trexoun_gimnes

gate (πού χάθηκες εσύ;)

Angelito

deyteri-skepsi

Αν-αστασία "

http://blogs.musicheaven.gr/gazakas