Friday, March 16, 2007

Παραγγελιά


"Τόσα χρόνια που γράφω για διασκέδαση (από πάντα δηλαδή) πρώτη φορά γράφω κατά παραγγελία" σκέφτηκε η πονόψυχη υπάλληλος και μπήκε στο μπλογκ της. Το μυαλό της έκανε σβούρες να σκεφτεί κάτι έξυπνο που θα μπορούσε να διασκεδάσει την συνεργάτιδα της. Ηταν γεγονός ότι η μέρα δεν βοηθάγε τη διάθεση κανενός. Η υπάλληλος έσπαγε το κεφάλι της να καταλάβει τι είχε αυτή η μέρα και ήταν τόσο μίζερη. Ο καιρός ήταν καλός, ήταν και Παρασκευή. Ολα λοιπόν ευνοικά. Ποιός ξέρει όμως τι είχε στο μυαλό του ο καθένας και τι είχε αντιμετωπίσει την προηγούμενη νύχτα και τον έκανε σκυθρωπό. Λες να ήταν ανάρομος ο Ερμής;Μήπως τελικά η Λίτσα Πατέρα ήταν η λύση;;;


Με αυτά και με αυτά άρχισε μια αναζήτηση στο ιντερνετ για τα πλανητικά δεδομένα της ημέρα. Δεδομένης της ασχετοσύνης της απελπισμένης υπαλλήλου η αναζήτηση κατάντησε γελοιογραφία.

"Επιτέλους το βρήκα" αναφώνησε η ευτυχής υπάλληλος και όλοι την κοίταξαν περίεργα. "Αυτό είναι. Συμμαχία Δία-Κρόνου". Εμ πως να είναι καλά σήμερα όταν αύριο έχει τέτοιο γεγονός. Εγω τόση ώρα το φώναζα αλλά πως να με ακούσει. Αυτά έχει μοίρα του συγγραφέα. Κανείς δεν ακούει τον πόνο του!!Εκτός αν είναι η Ema Thompson στο Stranger than fiction. Τόση ώρα το φωνάζω στο αυτί της άχρηστης. Από αύριο ο Δίας που είναι ο πλανήτης της δικαιοσύνης και ο Κρόνος που είναι ο πλανήτης της τιμωρίας και της ανταπόδοσης συναντιούνται. Οι επιπτώσεις θα κρατήσουν μέχρι τον Μαίο.

Καλα αυτή η υπάλληλο δεν έχει το θεό της. Αντί να σκεφτεί την πονεμένη και άκεφη συνάδελφο κάθεται και διαβάζει το δικό της ζώδιο. Καλά τη αχαριστία. "Στους κριούς η συμμαχία θα φέρει νέες ευκαιρίες και έντονη δημιουργικότητα.Στον έρωτα μπορείτε να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή αν κάνετε νέες γνωριμίες και ταξίδια"

ΝΑι μωρή και τώρα που το διάβασες τι κατάλαβες; Λες και πρόκειται να ανανεώσεις τίποτα. Για άλλο λόγο έχεις μπει στο site της αστρολογίας. Ξύπνα!!!Ευτυχώς η φωνή μου έγινε η φωνή της συνείδησης της και ξύπνησε. "Τι ζώδιο είσαι;" Ρωτάει δήθεν τυχαία την συνεργάτη της. "Α!Και συ Κριός;Καλέ πως το ξέχασα!"

Μέσα στην βλακεία της είναι και τυχερή η ηλίθια. Αντιγράφει στο blog την πρόβλεψη για τον Κριό και ανακουφίζεται. "Ελπίζω να την βοηθήσει" σκέφτεται αλλά κατά βάθος ξέρει ότι αποκλείεται. Οταν η συνεργάτης της ζήτησε να γράψει κάτι για να διαβάσει σίγουρα δεν είχε την απάιτηση να διαβάσει αστρολογία. Αν ήθελε θα έπαιρνε τηλέφωνο την Πατέρα.

Η ηρωίδα μου με έχει απογοητεύσει. Τώρα κοιτάει για την έκλειψη της Δευτέρας και έχει ξεφύγει τελείως από το αρχικό ζητούμενο. Ελπίζω η άκεφη συνεργάτης να δείξει κατανόηση και να αξιολογήσει την προσπάθεια.

6 comments:

Astero said...

Nat, είσαι μεγάλο νούμερο!
Ευχαριστώ τα μάλλλλα για την προσπάθεια, αν και στην πορεία έγραψες τον πόνο της συνεργάτιδος στα παλαιά σου υποδήματα, αλλά τέλος πάντων.

Αυτά τα ζώδια όλο μ..ες λένε. Λες και όλα τα προβλήματα λύνονται με ένα ταξίδι κι ένα γκόμενο. Δηλαδή πόσο ρηχοί άνθρωποι νομίζουν ότι είμαστε?? Εγώ προσωπικά αγχώνομαι για πολύ πιο σημαντικά ζητήματα. Για τον πόλεμο, την πείνα, το περιβάλλον...

..και τον *&#@@*#$@ τον πρώην μου που έχει πάει διακοπές χωρίς εμέεεεεεενααααααα... (κλάμα και οδυρμός)

nat said...

Αγαπητή,

Αν θες να κάνεις κάτι για τον πόλεμο πήγαινε άυριο στο αντιπολεμικο συλαλλητήριο.

Αν θες να κάνεις κάτι για την δική σου πέινα πήγαινε μέχρι τα Goody's.

Για τον περιβάλλον κάνουμε τόσα στον χώρο εργασίας που δεν μπορώ να ασχοληθώ.

Τώρα για τον μαλάκα πρώην δεν μπορώ να πω πολλά στο διαδύκτιο. Να μην εκθέσω και πρόσωπα και γεγονότα που δεν γνωρίζω...

a_lexia said...

Αν υποψιαστώ ότι αντί να δουλεύετε, μπλογκάρετε... Ολα στον κύριο...

Astero said...

Μπαρδόν, Αρτέμη, δεν θα επαναληφθεί...

nat said...

Το καρφώμα πολύ αγάπησαν. Το καρφί κανείς...

a_lexia said...

Σκασμός Παλιόπαιδα!